Begeleiding voor kinderen

Individuele begeleiding
Wanneer je als kind “last” hebt van je hoogbegaafdheid en hierdoor dus problemen ervaart, kan het fijn zijn om uitleg te krijgen over je ontwikkeling. Ik kan je leren hoe je op een positieve manier om kunt gaan met je hoogbegaafdheid. Soms zijn enkele begeleidingsgesprekken al voldoende om meer grip te krijgen op jezelf en op je omgeving.

Cursus Mindset
Mindset zegt iets over hoe kinderen (en volwassenen) denken over zichzelf en in het bijzonder over hun intelligentie en kwaliteiten. Bij een vaste mindset ga je ervan uit dat je persoonlijke eigenschappen vast staan (je wordt nu eenmaal zo geboren) en bij een groei mindset ga je ervan uit dat je jezelf kan blijven verbeteren en ontwikkelen (je kwaliteiten zijn het startpunt). Veel hoogbegaafde kinderen hebben een vaste mindset en vermijden daardoor uitdagingen en vinden fouten maken heel vervelend. In de ZiE HBgroep werken we ook aan het ontwikkelen van een groei mindset.

In deze cursus leert je kind op een leuke manier een groei mindset te ontwikkelen. Bij deze cursus hoort ook een ouderavond, waarin ouders informatie krijgen over hoe ze hun kind kunnen helpen bij het ontwikkelen van een groei mindset.
De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1 uur en een ouderavond.